Upper House

2017-

487

Location

Type

Area & Description

Status

Client

Residential

Tel Aviv

Gindi Holdings Ltd

In Planning

Apartments unites 704

Above Ground 64,200 m2

Under Ground 26,000 m2 

Yad Eliahu in the south east of Tel Aviv is a gem waiting to be polished. Green and accessible, it is considered as the "next hop" of the metropolis's vibrant real-estate scene. The site of the Upper House project lies between the neighborhood's quiet residential area to the south, an awakening commercial zone to the north, an urban park and the city's main sports arena to the east and its main arterial highway to the west. The program calls for 704 apartments, in a variety of sizes, arranged in two 30-storey high towers, with a public building set between (and partially beneath) them: a concrete example of how urban density finds its expression in surprising new combinations. The relatively large number of 12 apartments per floor – 24 in each horizontal slice of the two towers combined - dictated an attempt to emphasize verticality and create slender forms. This resulted in the design of four narrow frames on each of the two main facades, generating the illusion of eight independent masses consisting a tall urban block. The horizontal frame of the 2-storey public edifice provides a plinth-like formal counterpoint and defines a transparent, active front which defines the street façade as well as the quiet footpath along the park to the east.

In collaboration with Rozen Architects


הפרויקט ממוקם בדרום מזרח תל אביב, בשכונת יד אליהו .

בפרויקט מתוכננים 704 יח"ד  במגוון גדלים, אשר תסודרנה בשני מגדלים בעלי 30 קומות עם חלל ציבורי שיאחד ביניהם (ומתחתיהם) וכ- 300 מ"ר של מסחר וקניות.  הוכחה ניצחת כיצד צפיפות עירונית מוצאת את ביטוייה בדרכים חדשות.

מספר הדירות היחסית גדול בקומה, 12 בקומה של בניין אחד, 24 בשני הבניינים ביחד, מכתיב ניסיון להדגיש את האנכיות ולייצר מראה רזה לבניין. גם העיצוב תורם למראהו הרזה של הבניין באמצעות ארבע מסגרות דקות על כל אחד מחזיתות הבניין, המייצרות אשליה של שמונה מסות נפרדות המרכיבות יחדיו בלוק אורבני גבוה. המסגרת האנכית של שני מבני הציבור מספקת דמוי בסיס שקוף המכיל את האקטיביות של הרחוב כמו גם את המרגוע של הפארק שמאחוריה.

Illustration : viewpoint

Related Projects:

©2019 by kika braz. עיצוב אתר: יונתן הראל yonzy97@gmail.com