Achuzat Giron

1999-2005

255

Location

Type

Area & Description

Status

Client

Residential

Tel Mond

Giron Group

Completed

Above Ground 50,000 m2  

127 Housing unites

בלב הפרדסים של תל מונד, ממש ליד אחוזת הלורד זיו- מה שהיה פעם מרכז האירוח של ההנהגה הציונית בארץ ישראל- הולכת ומוקמת "אחוזת גירון" ע"י קבוצת גירון. 127 בתים פרטיים ודו- משפחתיים בשטח של כ- 400 מ"ר ליחידה יקיפו את האחוזה היפהפייה הזו. הבתים תוכננו כך שיתאימו לאקלים הישראלי בו החיים, בחלק ניכר מימות השנה, מתקיימים מחוץ לבית. הכוונה היתה ליצור "בית קייצי" מואר מאוד, שבו הפנים והחוץ מתמזגים ויוצרים מצבים מעניינים  של אור וצל. בכל מפלס הקרקע, החל מהכניסה לבית, ניתן לחוש את הגינה ובריכת השחייה שכמו חודרים לבית דרך מסך גדול של פתחי זכוכית. שקיפות זו יוצרת אור מיוחד בבית המשתלב עם האור הפנימי של האטריום והופכת את התחושה לאוורירית ונעימה.

"אחוזת גירון" כוללת 6 טיפוסי בתים מתוך מחשבה ליצור שכונה שונה ולהימנע משכונה אחידה ומונוטונית. כל משפחה יכולה למצוא את הדגם המתאים לה, לאופייה ולאורח חייה.

הבתים תוכננו עם גגות שטוחים בקווים נקיים ומודרניים, ורק כיפות התאורה בצורות השונות ואלמנט האח בולטים ורטיקלית.

המרפסת המקורה (גדולה במיוחד, כ- 22 מ"ר) הינה אזור ביניים מוצל בין החוץ לפנים, מהווה את ה"סלון החיצוני" של הבית וחדירתה פנימה אל תוך הבית מטשטשת את גבולות הפנים והחוץ.

המרפסת צופה אל הגינה וגדולה דייה לשמש כפינת הסבה ופינת אוכל חיצונית שבה ממוקם גם גריל בנוי עם אח וארובה הנישא עד לגובה של 5.5 מ'. האח הינו אחד מהאלמנטים העיצוביים הטיפוסיים לשכונה- מעין פסל סביבתי החוזר בכל אחד ואחד מהבתים.

הקשר החללי בין שתי הקומות השונות מהווה את ליבו של הבית ומוצא את ביטויו בתכנון פנים הבית סביב אטריום גדול המואר ע"י כיפות תאורה בצורות שונות, בהתאם לדגם,  המאיר באור רך וטבעי את גרם המדרגות והאזורים שסביבו. בקומה התחתונה, תוכננה פינת משפחה בקרבת המטבח המהווה סלון נוסף לבני הבית ויכולה לשמש גם כחדר עבודה, פינת טלוויזיה או חדר משחקים לילדים. חדר השינה המרכזי שבקומה העליונה מרווח במיוחד וכולל חדר ארונות דרכו עוברים לחדר האמבטיה. ברב הדגמים פינת המשפחה היא חלק מהסלון אך בדגם C היא נפרדת וצמודה לחדר המוגן.

תשומת לב מיוחדת ניתנה גם לפיתוח הסביבתי. המטרדים האופייניים לאורך המדרכות, כעצים ועמודי תאורה, הוכנסו לתוך נישות בנויות כחלק מהגדר בחזית הבית. כך הולכי הרגל ורוכבי האופניים יכולים ליהנות ממרחב מטופל, אסתטי ופנוי גם בתחומי השכונה ולא רק בתחום הבית.

נקודת המוצא האישית בתכנון הפרוייקט, ואם ניתן לומר ההיבט הנשי שבעבודה זו, קשורים בתפיסת ה'בית': המחשבה הפרטנית על אורח החיים שיתנהל בבית תוך היענות לתסריטים שונים בחיי המשפחה, הרצון לאפשר לכל משפחה שתגור בפרוייקט למצוא את הביטוי והזהות האישיים בבית. הבית אינו רק 'מכונת מגורים',הוא משקף את אופי המשפחה, היחסים בין חבריה, והתנהלותה בחיי היום-יום.

הפרוייקט הווה פריצת דרך בתחום הבניה הקבלנית צמודת הקרקע: האמונה שניתן לתכנן באופן שונה, לא עוד קוביות לבנות עם גגות רעפים אדומים ("המודל הישראלי" לבניה כפרית) אלא שפה ארכיטקטונית מודרנית ונקייה. הצלחת השכונה מעידה על כך שההנחה היתה נכונה.

העבודה על הפרוייקט שילבה בין ההיבטים הכלכליים של בניה קבלנית יזמית של שכונה, השואפת למקסימום האחדה, לבין ההיבטים החברתיים של משתכנים בשכונות צמודות קרקע, כאשר ההנחה היא שמשפחות המשתכנות בבתים פרטיים מחפשות בידול מהסובב אותן.  מלבד התכניות השונות של הדגמים, היו מספר רב של יחידות שהותאמו ספציפית לכל משפחה ומשפחה. האלמנטים הבולטים למרחוק והצבעים של כל דגם ודגם יוצרים את ההבחנה בין הבתים.

Related Projects:

©2019 by kika braz. עיצוב אתר: יונתן הראל yonzy97@gmail.com